Sidor

26 maj 2009

Förskole-besök

Snart fyller vår äldsta son 6 år och idag var han och jag på besök i skolan. Vi träffade alla klasskompisar (utom en som var på semester) vi träffade fröknarna och några av föräldrarna.
Jesper tyckte det var jättekul och blev glad för asken han fick att ha sommarminnen i. Han fick byta så han fick en finare fjäril på asken... sen var allt frid och fröjd!

Som det ser ut idag så kommer klassen bestå av 19 elever! Perfekt!
7 killar och 12 tjejer.

Linus sov hos mormor och morfar i natt och morfar körde honom till dagis. Han var stolt som fick sova där själv! Han är ju också en stor kille!!...

Vilket väder vi har och här sitter jag och svamlar! Ut med mej!!
Det blir nog en middagspromenad med hunden, sen iväg att hämta grabbarna.

Hej hopp!

Här kommer några bilder från promenaden!
På åkern, man ser Rv 70. ~~~~~~ Kvarnen skymtar bakom träden.
Bron över bäcken, utan räcken! ~~~Det är väl inte bara våra barn som kallar dessa vackra maskrosbollar för "blåsblommor"?

18 maj 2009

Stämplar till salu!

De stämplar jag lagt ut här finns att köpa i QuiltStugan i Sala. Det är Belimis stämplar. Maila kortmakeri@telia.com för beställning. Priset är för stämpeln och en bit EZmount. Porto tillkommer.

Ängel med hjärta 50 kr, Sytt hjärta 30 kr, Blomkruka 50 kr, Stjärna 20 kr, Hjärtan på tråd 55 kr, Lagnings-lapp 15 kr, Hus 50 kr, Kuvert m litet hjärta 35 kr, Kuvert m lite större hjärta 35 kr, Tittut-ängel 35 kr, Blomma (lila här) 30 kr, Blomma (gul här) 20 kr, jag "hjärta" dig 50 kr, Litet hjärta 15 kr.

Fjäril m hjärta 40 kr, Nyckelpiga 20 kr, Hjärta på skruv 40 kr, Fågelholken tog just slut, Fjäril med ringar 40 kr, "Till värdinnan..." 25 kr, Humla 35 kr, RAK på väg... 45 kr, Hjärta 25 kr, Blomkurka 60 kr, Tuff ängel m hjärta 30 kr, Liten ängel 35 kr.

Blomranka 60 kr, Broder-båge 65 kr, Spetsbård 45 kr, Hjärtan med rosett 45 kr, Spets-duk/skylt 65 kr, Symaskinen tog just slut!, "Fäst vid dig" 35 kr, Quilt/Lapptäcke 65 kr.

Vissa av dessa stämplar finns bara någon/några enstaka kvar av. Först till kvarn!
Skickas med posten eller hämtas i QuiltStugan i Sala.

17 maj 2009

Morkarla och blogcandy

Igår var jag i Morkarla på en scrapträff. Det var en ljudnivå utan dess like... men vad gör det när 40 pysselgalningar träffas och är hur kreativa som helst? Jag hade tur att vinna på namnlotteriet och fick även ett pris när de lottade ut på alster man gjort i tävlingarna. Först vann jag ett paket rosa Gardenia-blommor från Handarbeta och sen vann jag stjärnbrads från ett annat företag... återkommer med namnet!

Hade inte kameran med men jag har fått låna denna bild från Åsa och hon har fler kort i sin underbara blogg!
Jag och Sofie som också kommer från Sala sitter precis nedanför estraden... båda två är vi svartklädda! Nää, vi syns inte så bra...

Här är några av korten jag gjorde då!

InkyWings och hÄnglar & stÄnglar var där och sålde sina fina stämplar och annat smått och gott som är nyttigt för oss pysslingar!

InkyWings har en blogcandy fram till morsdag och du får gärna gå dit och hoppas på tur!!

Kolla här:

Inte illa!!!
Jag vill verkligen vinna dessa underbara stämplar! Vill inte du det?? Häng med och tävla! Skriv gärna i deras blogg att du hittade candyn här!!

15 maj 2009

Mässa i Köping



Igår var mamma och jag på mässa i Köping. Öppettiden var kl 11-14, så det var inte många som kunde komma, men det var en trevlig träff.
Det var många olika utställare och inte som vi är vana med, att det bara är hantverkare!

Men uj va fina saker som fanns där!

Gåvan från Surahammar måste jag bara få rekommendera och Kryddan i Sala.

Återkommer med fler hemsidor så ni kan kolla!

Imorgon bär det av till Morkarla och en heldags pyssel.

10 maj 2009

Stormbacken

JA, inte är det konstigt att de i byn kallar vår tomt för "Stormbacken"... Nu har det stormat i några dagar här i Sala och vi här ute på Stormbacken håller nästan på att blåsa bort!
Men solen skiner och vi har det bra!
Mamma och pappa kom förbi idag och käkade gott... de hade köpt med sej lunch till oss alla och vi hade en go stund vid matbordet med både mat och fika och prat!
Va skönt det är när man får rå om varandra!

Vilken underbar familj jag är välsignad med. Det var bara syrran och hennes familj som saknades!

Imorgon ska jag vara Dagismamma och stå i köket och göra vegetarisk lasagna. Har spanat in receptet och det kan bli gott!! Vet ej om de gröna linserna ska med eller ej, men hittar jag dem så åker de med. Ska nämligen blanda ihop två recept... så jag tar det nyttigaste från dem båda.
Jag lägger ut mitt hopkok-recept om barnen gillar det.

Var i köket förra veckan också och gjorde grönärtsoppa. Barnen uppskattade det och det gjorde visst föräldrarna också när vi hade städdag i lördags.
Va glad man blir!!

Idag gjorde Jesper debut i gräsklippning med åkgräsklipparen - själv!! Vilken kille!!

Käre Gud, jag vill att det ska sluta blåsa!!

8 maj 2009

Curlingboll?

När Jesper var liten (nu snart 6 år) så var curlingtjejerna bra i OS och han och jag satt och tittade en hel del!
Sen såg han hockey och jag frågade honom vad han trodde att denna sport hette...
Curlingboll kanske? svarade han!

Jag tror att det är det Tre Kronor håller på med.... Curlingboll!! Jag saknar Patrik Zackrisson på plan. Han är ju inte ens där!

OCH NU BLEV DET MÅL!!!! Heja Sverige!
De spelar nog inte Curlingboll ändå!