- Sätt ugnen på 175 grader C.
- Smält 150gram margarin i en 1½ l kastrull.
- Stäng av värmen.
- Smöra och bröa en pajform. (använd alltså det smälta margarinet till detta också)
- Rör ner 3 dl strösocker i margarinet.
- Ta bort kastrullen från plattan.
- Rör ner 0,75 dl kakao och 2 tsk vaniljsocker i smeten.
- Blanda VÄL!!
- OBS! Jag tror att detta är viktigt och har inte testat göra på annat sätt: Knäck ett ägg och rör ner det i smeten. Ta ett ägg till och rör om noga!
- När du ser att ugnen blivit varm rör du ner 2 dl vetemjöl i smeten. Jag brukar byta ut lite mot havregryn.
- Klafsa ner smeten i den bröade formen och tjupp in i ugnen!
- Ställ äggklockan på 19 min och 23 sek om du kan, för då blir kakan perfekt... i alla fall i min ugn! Kakan får inte stå inne mer än 20 min om du vill ha den krämig och god!
Serveras tillsammans med vaniljglass om jag får välja, eller som den är! Nää, jag gillar inte grädde, helt rätt!!
Jaa, disken går ju snabbt eftersom det bara är en kastrull, en visp och en slickepott.
Är du orolig för att havregrynen ska förstöra kakan så får du testa, för i detta hemmet har det inte ställt till några kravaller i alla fall!
Lycka till!!
Men jag måste ju länka till denna tidningsartikel också... mitt i smeten!
Nej! Det är inte jag, men man skulle kunna tro det!
2 kommentarer:
Här har det minsann hänt saker...
visst är det beroendeframkallande att hålla på o mixtra o greja med sin blogg.
Må så gott
kram kram
Lian
Pm:ade dig på Scrappiz
Den lät mumsig!!! Tack för kommentaren i min blogg!
Ska kika runt lite mer i din blogg, men det jag har sett har jag tyckt om!!
Ha det bra!
Kram jessica
Skicka en kommentar