Sidor

4 mars 2010

Bilder

Virkad tårta.

Virkad grytlapp/underlägg. Mönster kommer!

Mittendelen av ett dubbelt överkast. Än så länge är verket 1 m brett, men ska ju bli mycket bredare! Ska quilta den så här först, sen lägger jag till bit för bit! Jättesmart tycker jag! För då slipper jag ha HELA överkastet i maskinen samtidigt!
Här har jag tagit några små lappar som blev över efter att jag skurit till några trianglar till överkastet. Tror det blir ett pennfodral av detta.. eller nåt.
Har strukit vliesofix på en tygbit och dragit bort skyddspappret. Sen la jag ut bitarna som jag ville ha dem, strök fast småbitarna. Skyddade givetvis strykjärnet med ett bakplåtspapper. Sen har jag sytt tät zigzag över kanterna... Enkelt!! Klicka på bilden och se närmare!


Virkade mormorsrutor till.....? nåt! Den ergonomiska virknålen har jag köpt i QuiltStugan i Sala.

Novemberbild från dagis-skogen. Lingon och liljekonvaljbär. Dessa bär ligger nu under ett enmeters täcke ifall de inte är uppätna.
Denna fina kanna fick jag av min syster Nina när jag fyllde år i lördags! TACK söstra mi!

2 kommentarer:

~ Sophia ~ sa...

Vad du har varit energisk vännen!
Förstår inte hur du kan trolla så med nål, tråd och tyg! Själv är jag helt "allergisk" mot sånt... ; )
Vill du ha tips på fler godsaker att virka? Jag kan fota de tårtor, bullar mm som min svärmor skapat. De har haft strykande åtgång när jag var runt till några dagis... kanske något att fundera på?

Jag har en sak till dig vännen... skall bara fota den först... Men kika in senare ikväll så finns det nog bild i min blogg! = )

Hoppas rösten är tillbaka!
KRAM! Sophia

Åsa/asamia sa...

Vilka fina saker du gör! Alltid så roligt att kika in hos dig.